+ DANGEROUS MINI-DOG

 
Jajjämän, 2a gången jag sitter hundvakt åt mommos hund. Den skäller och är fett uppkäftig. fattar ingenting. Sedan ska den låtsas inte höra vad jag säger heller... houff måste borsta henne, NI SER JU.. och sedan får jag gå ut med henne, God natt'ens
 
MANDEES

+ IT WAS A WEEKEND MADE BY DIAMONDS

 
Knappt använt facebook eller mobilen ihelg, vilket är jävligt konstigt men sjukt skönt. Antar att måååånga vart arg på mig då jag inte haft energi för o svara och kollat 1a säsongen sons of anarchy. Vart hemma i Piteå denna helg, Mamma bjöd mig och Rasmus på middag i lördags och i söndags vart det sunderbyn (sjukhuset) samt lite mat inne i luleå oså. Är hemma nu efter 5 dagar, kikar igenom kameran och helgen. Blev en underbar start på lovet, Hjärtat mitt bjöd även på en finfin lunch i Lördags på Thai Garden, beställde in en cider men måste få säga att jag aldrig försökt ta mig in på krogen och att sist jag festade var sjuukt länge sedan, tycker jag förtjänar det eftersom att jag inte ens hade ett sommarlov. ( TILL DIG MAMMA, JAG ÄR EN LUGN FLICKA )
Hoppas ni haft det bra!
 
MANDEES
 
 

+ HELL YEAH!

 
INDIAN
 
INDIAN by mandees featuring suede moccasins

+ Hey yeah you

 
WoopWoop! Inte säger någon grattis, borde få present eller något tycker jag. Sedan har ju Rasse dessutom namnsdag på samma dag så kanske blir o göra nå fetingkult idag. vad vet jag? .. Eller så hamnar vi bara i sängen med en fet påse godis som vanligt...

 
MANDEE'S

+ Me in school


+ Varför jag flyttade!

 
för ca 9 månader sedan flyttade jag till Luleå från Kiruna. Tycker det är otroligt tungt att prata om, känns bara som att man vill ljuga eller berätta 5% av det som hände. Eftersom att jag aldrig vill prata om detta blir folk allt mer nyfikna, liksom vem hoppar bak ett år i skolan sådär helt plöstligt? Jag flyttade från Kiruna till Luleå pga. att jag hade det tungt i min förra skola där jag blev trakasserad av äldre i gäng dagligen ( ett och ett halvt år).
 
I början tänkte jag "dom är bara avundsjuka", trodde även dom skulle sluta om jag ignorerade det dom skrek till mig, men det fortsatte bara. Dag ut och dag in. Kunde vara allt från att jag såg ut som en hora till att jag hade fula skor eller såg ut som en panda med mitt smink. Visst kränkte det mig. Men såg det alltid som en tävling ,så jag skrek tillbaka en dag för att jag verkligen blev så arg. Men det fortsatte även fast att jag sa åt dom.
 
Det i skolan verkade inte räcka efter ett tag så dom började även kommentera på min förra blogg. Därför jag bytte till denna. Skolkade inte EN endaste dag förstå året men i 2an så kände jag att jag inte ville gå till skolan och när jag väl var i skolan så var jag tvungen att gå omvägar för att slippa se dom och för att undvika deras skrik om min kropp.
 
I slutet var det den tyngsta perioden i hela mitt liv, kände BARA att jag ville sova dagarna bort. Mina föräldrar blev ju såklart fundersamma och då jag berättade det till dom ville dom först nog inte riktigt inse vad som hände men sedan sa jag att jag kommer hoppa av skolan ifall det är så att jag inte fick flytta.. och då insåg dom att det var problem i skolan så berättade de flesta som hade hänt till dom.
 
Var livrädd när jag flyttade till Luleå, visste inte om det skulle vara samma sak som på förra skolan. Men var helt tvärtom. Fick underbara klasskompisar ( hade det innan också men pratade knappt med dom) och den nya skolan känns som en extra familj för mig. Är oerhört tacksam för all den hjälp jag har fått.


MANDEE'S

+ NY DESIGN PÅ G

Det är fult in here, jag vet! renoverar bloggen för en fräsch design från början helt enkelt! (a)

+ NI MÅSTE HJÄLPA MIG!

Muhaha, tänkte att ni skulle hjälpa mig med min krönika som kommer läggas ut i någon tidning, vet inte ännu vilken men NÅGON blire, antingen kuriren eller våran skoltidning. Såå...
 
jag jobbar om "pressen bland ungdomar" att man liksom ska komma ut med ett bra betyg, ha ett bra utseende, ha många kompisar osv.. Det jag försöker få fram mest i min text är dock om allas självförtroende, visst går vissa med ett självförtroende som " jag är så jävla snygg och får vem jag vill". Men dom andra som inte är så, som känner sig missnöjda med sig själv. VAD BEROR DET PÅ!?Kan direkt säga att det första som får oss att må dåligt är samhället och det 2a sociala medier som bloggar tex. Kommer ni ihåg då Kissie och många fler bloggare skrev om att ens lår inte fick gå ihop. Om låren gick ihop när man stod upp klassades man som "tjock"
 
Sedan finns det ju reklamer på tv, tv-shop utgår ifrån att man ska köpa någon grym maskin för att förlora kilon samt att jag senast idag såg att dom har börjat med en diet där man dricker en vätska ( kallar det fan inte kosttillskott ) som är i en minimal liten flaska, ca 5 cm hög, och det mina vänner ska man dricka istället för att äta mat.
 
Så ge mig nu lite inspiration som jag kan ta fram i tidningen, Vad tycker du är viktigt att ta fram kring dethär ämnet?

+ NEWS IN HERE!

 
Läste just att monster energy ligger bakom 5 dödsfall. Vaafan? Min brorsa dricker ju det som fan och det står på aftonbladet ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15659281.ab ) att hon var 14 år, fick en koffeinförgiftning och dog av en hjärtattack. Tackar gudarna att jag aldrig varit direkt "inne" i att dricka energidrycker. Någon gång har det hänt men dricker ju knappt ens läsk så varför energidryck?
 
Tycker inte att personer ska skita i detta och tänka " bara 5 stycken från hela världen" det är ju ändå dödssiffror från något man får i sig och som säljs i våra butiker. Såg även på tv4 att dom skulle förbjuda på vissa grundskolor energidrycker pga. dom från 10 år och uppåt dricker oerhört mycket av det.
 
Vad tycker ni själva? Eftersom att jag varken är förtjust eller beroende av energidrycker så kan inte jag ställa alla åsikter.

+ EN DIAGNOS?


Somnade direkt jag kom hem, eller ja ett samtal med Rasmus vid 17.00 och sedan låg jag och sussade gott i 2 timmar. Inte tagit upp datorn på hela dagen, var först vid 21.00 jag tog upp datorn då jag kikade på gymgrossisten och facebook'ade. Lider jag av en diagnos eller? för.. det är inte likt mig. En dag med Amanda är liksom :
 
1. Snooza till sista minuten innan bussen 2. Långa dryga skoldagen 3. Springa till bussen hem eller träna 4. Hem, ta upp datorn 4. Äta 5. Datorn 6.Tv 7.Dator..
 
Då kanske ni förstår varför inte jag kan göra en " vad händer i veckan lista " .. För den hade VERKLIGEN bara sugit balle. Nää.. är inte trött men tänkte göra mig själv ett försök av att försöka sova, som tur packade jag inte upp mig med en kopp kaffeey innan bädden, hehe.. big mistake O.o
 
 

+ And now biiatch?

Haft 9orna på ett litet studiebesök, dom var fan inte intresserade alls såg det ut som.. mera "k-bry" Såg väl ca 6 stycken i mitt gäng som visade intresse, dom andar ba gled på.. men kan ju såklart vart blyga och inte kunnat ta för sig, käka gjorde dom vilket var bra, men... jag får inge fika -.- SKIT!

+ What makes you happy?!

Dehär med förhållande igen då. Tog mig tillbaka några tankesteg och började fundera på hur jag hade det förr. Hur andra hade det förr. Vet att den tiden jag kände att jag grät och bråkade mer än vad jag var lycklig med den jag var tillsammans med så var det ett rent HELVETE. Jag vågade knappt stå på mig pga. att jag var rädd, jag kan dock bara skylla mig själv pga. jag aldrig sa något, utan bara lät det hända. MEN ett förhållande handlar om 2 personer. anledningen till diskussion är alltid pga. någon gjort något fel eller att den ena känner för att prata om ett problem som finns i ett förhållande (fortfarande förhållande= 2 personer). Så kan jag inte skylla det på ett mera "oss" då?
 
Tycker det är tragiskt att se andra med ett förhållande där det är för mycket svek, för mycket tårar, för mycket bråk osv.. Vad är anledningen till att vara tillsammans med en person som får en att gråta mer än vad man skrattar? För meningen finns, och meningen är att vara lycklig... Nog har jag stått på samma punkt, de är skitsvårt att vistas i ett förhållande där man gråter som en vattenspruta men ändå verkligen älskar och bryr sig så jävla mycket. I förhoppningar att allt ska lösa sig. Det kan lösa sig men om man känner " när ska detta helvete ta slut" är det dags att göra allt för att slippa tänka på den personen man är tillsammans med, ta sin tänketid, en paus eller helt enkelt lämna den personen. Vi alla vill ha det bra? Ingen vill bli sviken. så gör snälla något åt det, stå på dig. Det finns 100 miljardes fina killar och tjejer där ute som faktiskt vill göra allt för å se dig le.
 
Kolla på mig, jag är lycklig med Rasmus och tar ingen skit nåmer, det vet han och jag vet att han gör allt för mig.

gOodIE lUCKYYíe

+ Back to school

 

+ SAYIN' GOOD NIGHT

Vart en dag med plugg och foto idag. Känner mig inte så trött men vet att jag måste sova för samma varje morgon blir det samma sak (vill inte ta mig upp ur sängen) Så har sminkat mig, fixat in löshåret osv.. bara för att jag vet hur jävla slö jag är på morgonen. Så imorgon kommer Rasmus till mig igen, han är som sjukskriven pga hans brytna fingrar och kommer upp hit till mig. Skulle väl gå på bio, hjälpa varandra o plugga, ha det mysigt och bara kjamaas.
 
Nya designen blev väl inte direkt förändrad.. men ska fixa hela kittet i ordning någon gång då jag är typ sjukt speedad och rastlös. blir bäst så (y) ... Nää, men god natt!

+ FIRST SNOW

 
YEAY! Vi har första snön här i Luleå. Jag har längtat som bara den men visst är det trist att ta ett farväl av allt grönt... samt att de brukar vara jävligt kallt. Har iallafall haft fullt upp i skolan, vart och fotat på Gultzaudden på Foto-lektionen. Kan säga att det var lätt värt!

+ SPÄRRA INTE IN ETT FÖRHÅLLANDE

Ett förhållande är ingen lek, det hamnar om 2 älskvärda personer som ni alla vet. Man ska varken ge för mycket eller för lite. Men viktigast av allt (vad jag tror) är att man inte bor ihop.
 
+Jag och Rasmus har nu varit tillsammans i ca 6 månader ( med en sammanlagd tid i 8 månader ). Han bor i Piteå och jag i Luleå och vi träffas oftast bara på helgerna med tanke på att vi både har skola, händer ibland att jag åker över en veckodag då jag har 3 dagar sovmorgon. Tycker det är bra till att börja med. Vart så ett bra tag nu och jag är fortfarande lika kär som i början, kan fortfarande känna mig blyg/generad med honom i vissa tillfällen.
 
Allt det har nog med att vi inte träffas så pass ofta ( eller är det ofta? ) Vet några i min ålder som i princip bor tillsammans, eller umgås dag ut och dag in. som om man är 40 år gamla. Man ska inte kasta sig in i ett förhållande. Ta det lugnt. Visst kan det hålla länge men just dom små bråken över såå små saker kan bli så stora och jobbiga. det är väl ändå inte ok?
 
+Har även kompisar som spärrar in sin partner. Dom får knappt göra något för att den ena är orolig över det ena och det andra. Visst kan det slå mig en tanke av " tänk så duger jag inte". Det händer dock inte alls ofta att jag tänker så men just den oron kan väl alla ha och det betyder bara att man älskar och bryr sig.
Men om det går överstyr till tex " min pojkvän får inte ha någon kontakt med en annan tjej! " DET är fel om något.
 
Jag har jättemånga killkompisar och jag vet att Rasmus också har kontakt med tjejkompisar men för det så blir ju inte jag sur sålänge jag vet att inget har hänt mellan dom/att dom är bara kompisar. Det är helt naturligt att kolla på andra killar och tjejer, är liksom en sida vi alla har.
 
Låt inte den du är tillsammans med styra över ditt liv, det är ditt liv och det är ok att skriva med vilka kompisar man vill sålänge man inte stöter eller om det vart något ex osv.. Slipp dom små bråken som är så jävla onödiga och njut av dom få stunderna ni är lyckliga iställlet. Annars blir det bara knas!
 
OBS! dehär är bara vad jag tycker. det står jag för och stör mig verkligen på personer som drar bort sin pojk/flick-vän från kamrater pga. oro. Har jag rätt? Har jag fel? vet inte.. men nog har man lärt sig mycket över vad man sett.. Måste även säga att jag tycker synd om vissa förhållanden.. tror ni fattar.

+ FLITIG

Känner mig extremt flitig idag, läst tidningar, bloggar samt att jag vart in på msn och läst om kändisar. coolt!
 
Jag läser knappt dom stora bloggarna nåmer. Kikade in på kissies blogg idag men var väl inget som var direkt roligt o läsa. Kommer ihåg när man satt där framför datorn, 14 år och det blev en dröm att bli som dom. Men nejnej, riktar mig nu till mina riktiga vänner som jag träffar i verkligheten, familj osv.. sedan så är det ett stort + att det finns folk jag inte känner som gillar min blogg. Så drömen om att bli stor bloggare finns inte kvar nåmer fast att jag stod där ett tag med ett x 100-tal besökare och snackade med Erik som hade sin kontakt med Dessie.
 
Mirakel ska hände av en slump medans en dröm ska man kämpa sig mot. så äre. jajjämän!

+ Jag har din rygg

Bläääh, bara jag som mår lika jäkla dåligt när mitt hjärta far iväg. Haft så bra lördag och söndag..fredag ska jag inte ens nämna ( fucking shit ). Känner verkligen att idag behöver jag honom. Myst hela dagen idag. vart o handlat, lagat mat och tvättat.. ändå har det vart underbart.
 
Nu äre väl bara att ligga i sängen och kolla på dumburken. Är face-off ( sminktävlingen på 6an ) om 30 min. Sedan solsidan, partaj och lite annat najs. Får roa upp mig lite innan jag somnar. får hoppas jag inte vaknar "under sängen") som chrille brukar säga) imorgon. Känns inte najs att typ vakna klockan 07.00 men är då lika o dra sig upp ur sängen för att få sitt lilla betyg och fina studiepengar. yeay!

+ HöstBomB!

15.05 slutar jag, blir då bussen till Piteå idag må jag tro. Är sjukt trött och har just proppat i mig mat, tehe! Nu blire det att skriva lite om andra världskrigets koncentrationslägero sedan svenska, tagga eller!? ;)
 

+ Till Korven om medusa'N!


Korven: gjorde du piercingen själv? gjorde det ont? :D

Mitt svar: Nej gjorde inte den själv, har lovat mig själv sedan min fjortistid att aldrig stoppa in en nål i mig själv igen, haha! Så var en kille som gjorde den, använde sig av en viss tång som han tröck hårt med för att hindra smärtan av nålen, Kan säga att jag höll på dö. trodde jag skulle va lite sådär gangsta, för trodde verkligen att det skulle vara ungefär kul. hehe. Blundade hårt och sprutade tårar, jag bölade inte men ja... det gjorde ont. ^^
 
Mandee

+ Vill ha dig till dagen jag dör då jag är lycklig

 
Vaknade upp hos min Rasmus imorse, taggat skoldagen med en hel del fotografier och fina klassisar. Känns verkligen bra för mig nu när jag bor i Luleå, må säga att NTI var rätt val med tanke på Hjampis i Kiruna. Folk var så elaka och här inser jag att jag kan vara mig själv mer än vad jag någonsin kunde i Kiruna och blir ändå accepterad.
 
Min kära mors mor har en liten afterwork'are ikväll så ligger här med lilla hunden. Vart på långpromenad med henne och matat henne, just som jag skulle göra.. dock fick hon i halsen SNACKA OM HJÄRTATTACK. Magpumpade henne lite och sedan gick de över, dagens hjälte! Nää nu ska jag bädda ned mig, sluta oroa mig om (Ja.. privat) och kika lite tv i förhoppningar av att man sover gott inatt. tihi!

+ ALDRIG INSETT...

 
..hur kort jag är, alltid trott att jag nästan är längre än Rasmus.. kollade på en bild. NEJ är jag inte ens nästan. Ursäkta fokusen, men min skalle pallade inte inställningar om ISO, Bländare osv.. + att man får INTE ha på Auto för då klassas man som en "oseriös" person som inte kan fota men bara tror det.. typ? skitsamma. Kul hade vi igår kväll iallafall! (a) Andra bilden har jag själv suddat ut lite... om jag lägger upp en bild på han (vart man ser att det är han.) så kommer han lägga upp en 120902380 ggr fulare på mig när jag var mongo -.-

+ CONCERT/FESTIVAL OUTFIT

+ HardStyle
 
+ HardStyle by mandees featuring a green vest
 
Taggar inte lite till alla sommarfestivaler som tex tomorrowland. Tycker då att nitar och millitärgrönt passar till konserter, men om det blir så att jag far på tomorrowland lär jag säkert gå med något slags swe-linne. Swedish girl hell yeah!

+ MEN VAFAN!

 
Så sitter man här i skolan och får reda på att vi inte har någon medieproduktion, jajjämän.. gilla läget eller inte. Frank hade tydligen skickat meddelande kl 20.00.. som att man ska in då och kolla eller? börjar som egentligen 09.20 men heey, 12.00 nu. O inte fan orka jag ta bussen hem, kan ju alla fetingglömma.. houff HEJDÅ
 

+ SOME PICTURES

 
 
 
 

+ Vad är ens problemet!?

Vissa folk förstår jag mig inte på. dehär med att man mår dåligt psykiskt och tror att man är den som har det jobbigast i världen, och bara för att man har det jobbigast i världen ska man vara fittig mot andra. Jag menar.. visst om man mår dåligt, är väl tillåtet att inte alltid vara på topp, men att det ska gå ut över andra är BARA respektlöst. Man borde väl söka sig till folk som får en att må bra istället.. kanske? + att det finns ALLTID någon som har det 1000 ggr värre än en själv. Nog har jag mått dåligt i månader, nästan år utan att det gått över. det var pissigt men inte var jag elak mot andra, fittig mot andra för det. Nää.. då tycker nog jag att det går mer till att vara en sjukligt elak person, för är då fan inte ens mående som styr ens beteende till dom trevliga personerna.
 
Och vad händer när en person blänger, hatar och är helt enkelt elak mot en trevlig person? Joo.. den jävligt trevliga personen kan faktiskt bli jävligt elak tillbaka för INGEN orkar med en person som är precis så...
 
Jalla Bye, idiot!

+ SHE IS AFRAID OF BEING HURT

Bild från: http://diary-of-inspiration.tumblr.com/

+ Sanningar kommer fram..

 
 
 

+ YÄÄ MÄÄN

Nyss vart flitig o tränat, håller mig till vad jag lovat! ( att jag ska bli jävligt fit och träna 5 ggr i veckan + skippa bussen då det är lämpligt väder ) Känner mig mycket piggare och fräschare när jag tränar. Nu behövs det bara såndär sjukt najs musik o skaffa fram så man får en fetingmotivation när man tränar. Imorrn blir det 2 träningspass (inpuls med gympan också) "tagga tagga tagga!".. dock vet jag inte hur det kommer vara då man är nyvaken och frysen.. tur man har sovmorgon! ;D

+ BEAUTY WEEKEND

Vart den underbaraste helgen på länge! Gjorde piercing i fredags, kikade på vårat nya hus/stuga och sminkade Frida (Rasmus syster) i lördags och myste på med Rasmus hela söndagen samt lagade mat.Så jäävla underbart!
Huset var även jättefint, vi är 4 barn på mammas sida och alla får varsitt rum på övervåningen! Fiiiint!

+ JALLA BYE, IDIOT

 
Ja.. fuck dig!

+ Mitt lilla

Mitt lilla liv fortsätter som vanligt. valt att släppa oroande tankar till något annat och det fungerar bättre än aldrig förr med träning. Ska inte använda mig av kosttillskott, går ändå fort om man inte äter lika mycket och käkar proteinrik mat. Vilket jag älskar! Igår var det core-träning och idag blir det att träna benen, feeling great och skiter i annat! yeay..

+ GIF

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mb9o0nMZsv1r22riqo1_500.gif
 
 

RSS 2.0